Stb Cursus

Cursisten beter vinden en binden

Software door en voor opleiders

Een geïntegreerde aanpak voor de beste opleiding en cursus

Kies voor het gemak van Stb Cursus, een SAAS-oplossing waarmee je alle gangbare opleidingsactiviteiten verbindt in één systeem.

Met Stb Cursus koppel je mensen, processen en data met elkaar. De nieuwste ICT- en marketinginzichten, updates van wet- en regelgeving gecombineerd met 30 jaar ervaring in het helpen ontwikkelen van opleiders, zijn verwerkt in onze software. Hiermee heb je een instrument in handen waarmee je beter de juiste cursisten voor jouw opleiding bereikt.

Veilige software voor opleiders

Onze veilige Software As A Service-oplossing voldoet aan de privacywetgeving. Veiligheid wordt geborgd middels ons ISO 27001 certificaat. Zo laten wij bijvoorbeeld onze software regelmatig door ethische hackers testen. Alle data is opgeslagen in een goed beveiligd en gecertificeerd datacenter in Nederland.

Stb Cursus in 3 minuten

“Uit ons marktonderzoek bleek Eudonet Stb de beste club te zijn om dit te doen en dat zijn ze tot op de dag van vandaag.”

-Hans de Bruyn, Directeur

CRM voor opleiders is de basis

Stb Cursus stroomlijnt en organiseert de dagelijkse werkzaamheden binnen je opleidingsorganisatie.

Of het nu gaat om relatiebeheer, het organiseren van de cursussen en opleidingen, de sales- en marketingactiviteiten, het automatiseren van het cursus draaiboek en de resourceplanning, het verwerken van inschrijvingen via de website, de koppeling met e-learning, de inzet van webportalen of het financiële beheer: alle activiteiten zijn ondergebracht in één totaaloplossing.

Dit zorgt niet alleen voor gemak, het zorgt ook voor dat je inzicht hebt in alle relevante zaken van een cursist, docent, opdrachtgever of welke relatie dan ook.

E-learning

E-learning en blended learning worden steeds belangrijker. Stb Cursus biedt daarom standaard integratiemogelijkheden met jouw e-learningomgeving. Eudonet Stb werkt hierin samen met aNewSpring. Inschrijvingen worden automatisch gesynchroniseerd met de e-learning omgeving, waardoor de cursist direct kan starten. Ook handig: de door de cursist behaalde resultaten worden automatisch getoond bij de cursushistorie binnen Stb Cursus.

Koppelingen

Koppelingen met andere systemen zijn belangrijk. Als centraal systeem is het mogelijk om Stb Cursus te koppelen.

Met een groot aantal leveranciers kent Eudonet Stb al standaard koppelingen. Denk hierbij aan:

  • E-learning systemen ( bv. aNewSpring, Moodle)
  • Boekhoudsystemen (bv. Exact, AccountView, Twinfield)
  • Betaalsystemen (bv. Mollie, Buckaroo, CM.com)
  • Kwaliteitsregisters (bv. PE-online)
  • Cursus portals van 3-en (bv. EDU-DEX, Plusport)

Bieden de standaard koppelingen geen uitsluitsel, dan kunnen koppelingen op maat via de geavanceerde API-module worden gerealiseerd. Denk hierbij aan koppelingen met bestaande websites en bestaande portalen.

Marketing en Communicatie

Stb Cursus is content management op het hoogste niveau en geeft daarmee een belangrijke meerwaarde aan jouw sales- en marketingactiviteiten. Door uitgebreide selectiemogelijkheden, is het hart van je data een ijzersterke basis voor het selecteren van doelgroepen en persoonlijke communicatie. Daarnaast beschik je over een standaard integratie met Spotler voor professionele e-mailmarketing. Jouw (potentiële) cursisten en opdrachtgevers ontvangen op het juiste moment de informatie die voor hen relevant is, omdat het segmenteren via Stb Cursus heel eenvoudig is.

Opleidingen- en Opleidingsgroepen

Een uniek onderdeel binnen Stb Cursus is de module ‘Opleidingen & Opleidingsgroepen‘. Met deze module schrijft een cursist zich in voor een opleiding die bestaat uit meerdere onderdelen. Losse cursusonderdelen kunnen eenvoudig geannuleerd of later weer ingehaald worden. Bovendien kent de module zowel een groepsgewijze invulling – waarbij vaste groepen worden toegewezen aan opleidingen of cursusonderdelen – maar ook een individuele benadering. Bij deze laatste mogelijkheid volgt de cursist zijn/haar eigen leertraject.

Persoonlijke online benadering

Stb Cursus heeft talloze mogelijkheden om je cursisten persoonlijk te benaderen, met de focus op online. Jouw online omgeving kan volledig verbonden worden met wat er in je organisatie gebeurt. Zo geeft het systeem je een 360 graden beeld van al je relaties. Je bent voortdurend in staat je cursisten centraal te stellen, zodat je je dienstverlening kan blijven optimaliseren!

“Met Stb Cursus beschikken wij over een geavanceerde cursusadministratie voor de interactie met onze opdrachtgevers én deelnemers, als voor onze interne processen. Het helpt ons de beste praktijkopleider in Nederland te zijn,”

 Marie-José Blijlevens, algemeen directeur van IMK Opleidingen.

IMK Opleidingen

Selfservice

Selfservice is een belangrijk onderdeel van Stb Cursus. Informatie is dag en nacht beschikbaar, ook buiten kantooruren. Op verzoek kun je het systeem uitbreiden met een compleet web portaal! Via het cursistenportaal kunnen cursisten hun eigen gegevens inzien, zich inschrijven of de cursus historie bekijken. Via het opdrachtgevers portaal hebben bedrijven inzage in de gegevens van eigen medewerkers. Zo houden ze bij wie op welk moment bijscholing nodig heeft, terwijl ook inschrijvingen op die manier geregeld kunnen worden. Docenten kunnen hun beschikbaarheid invoeren via een web portal, wat als zeer gebruiksvriendelijk wordt ervaren.

UWV-STAP Budget Ready

Sinds maart 2022 kan elke Nederlander van 18 jaar en ouder profiteren van een budget van € 1.000,- bij UWV.  De software van Eudonet Stb is STAP budget ready. Lees hieronder hoe het werkt.

Website

Internet is een essentiële informatiebron voor je (potentiële) relaties. Zo is je website vaak het eerste waar mensen op kijken in een zoektocht naar informatie. Eudonet Stb kan je helpen om voor jouw organisatie een passende website te realiseren. Wij bieden met onze ervaren mensen ondersteuning in alle stappen: van het ontwerp en de realisatie van je website tot de integratie met Stb Cursus.

Software waarmee je veilig in elke browser werkt

Stb Cursus is een veilige software. Vanuit de cloud werk je steeds met de meest recente versie van deze software. Veiligheidsupdates zijn daardoor altijd meegenomen. Ook kan je dankzij de browser interface plaats- en tijdsonafhankelijk werken.

 

Bekijk de browser interface video:

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Stb Cursus?

Met Stb Cursus kies je voor een modulaire softwareoplossing waarmee je medewerkers, cursisten, docenten, processen en data met elkaar verbindt. In één oogopslag zie je relevante informatie, communicatie en acties.

Wil je weten wat Stb Cursus voor jouw organisatie kan betekenen?  Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.