Getriggerde innovatie

Toen thuiswerken het nieuwe gewoon werd, worstelde ik met de vraag: hoe voorkom ik als directeur dat iedereen zich zzp’er gaat voelen in plaats van Eudonet Stb’er? Hoe zorg ik ervoor dat we de daadwerkelijke binding met het bedrijf behouden en gemotiveerd blijven?

Getriggerde innovatie

Hoe kunnen we van deze moeilijke periode een periode maken waar we onze toekomstige vruchten van gaan plukken?

 

Hoe zorg ik ervoor dat we de daadwerkelijke binding met het bedrijf behouden en gemotiveerd blijven?

Bij ons bedrijf zijn wij, naast de digitale weekborrel, begonnen met een tweewekelijkse nieuwsbrief met een vast voorwoord van het management. Maar ook met nadrukkelijk plek voor iedereen om iets over zijn werk of privésituatie te vertellen. Dit leverde zeer positieve reacties uit de organisatie op. Sommigen geven aan zelfs beter geïnformeerd te zijn over de details dan ooit. Een initiatief dat zeker blijft.

 

Zelfontplooiing

In deze relatief saaie tijd merk ik ook – bij mijzelf maar ook bij collega’s – de behoefte aan zelfontplooiing. Wellicht omdat ik er nu de tijd voor neem, is mij duidelijk geworden welke schat aan opleidingen binnen handbereik van de organisatie is tegen zeer redelijke kosten. Het Netflixmodel heeft ook hier zijn intrede gedaan, kijk naar Skillstown en LinkedIn Learning.
Als bestuurslid van DNA ben ik er trots op dat wij samen met Skillstown op een nieuwe wijze de DNA academie op de kaart kunnen zetten. Alle medewerkers en bestuursleden van onze leden krijgen toegang tot een breed portfolio aan opleidingen waarmee DNA een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de verenigingsprofessional.

 

Hybride vereniging

Een derde ontwikkeling die ik zie, is de versnelde migratie naar de hybride vereniging. Een vereniging die digitaal en fysiek communiceren en kennisdelen in een goede balans met elkaar combineert. Denk aan evenementen, opleidingen, leden met elkaar verbinden, het faciliteren van werkgroepen, maar ook het lobbywerk in Den Haag. De betrokkenheid van leden en de toegevoegde waarde van de vereniging voor de leden worden hiermee groter en laagdrempeliger en dit zonder   grote impact op de benodigde inzet van medewerkers. DNA is een goed voorbeeld hoe snel deze transitie kan gaan.

 

Drie voorbeelden, op verschillende niveaus en met verschillende impact, die aantonen dat deze moeilijke periode ook versnelde, blijvende innovatie bij verenigingen kan triggeren.

 

Rob Goijen
Algemeen directeur Eudonet Stb

Stb Leden razendsnel uitgelegd

Benieuwd naar wat Stb Leden of een van de andere branche-specifieke software-oplossingen van Eudonet Stb kunnen betekenen voor jouw organisatie? Maak een afspraak!

U kunt dit bericht delen