“Spotler heeft ons geholpen met het opnieuw en op een moderne manier op de kaart zetten van onze e-mail communicatie naar leden.” 
aldus het ANBOS Communicatie team
Meer over Stb Leden

ANBOS is de brancheorganisatie voor schoonheidsverzorging, en daarmee de belangenbehartiger en dienstverlener voor de gediplomeerde schoonheidsspecialist. Naast het verbinden, ondersteunen en inspireren van onze leden, zijn we ook het gezicht voor de consument en andere belanghebbende partijen.

Het doel

Omdat ANBOS al enige tijd werkt met Stb CRM voor Leden van Eudonet Stb en er hiervoor, in samenwerking met Spotler een integratie is gemaakt met de software van Spotler, is besloten om op deze manier e‑mail communicatie toe te gaan passen. Met als doel betere informatie voorziening naar alle aangesloten leden over de ontwikkelingen in de branche.

 

Relevante communicatie

Binnen het ledenregistratiesysteem van ANBOS worden leden en andere belanghebbenden (consumenten, zorgverzekeraars, prospectleden) ingedeeld in verschillende communicatiegroepen. Uiteraard wordt per lid bijgehouden of hij of zij (nog) ingeschreven is op de ANBOS nieuwsbrief. Indien een mailing bounced wordt dit ook via Spotler terug gecommuniceerd naar Stb CRM. Zo beschikt ANBOS altijd over een up-to-date bestand voor e-mailcommunicatie.

Iedere communicatiegroep ontvangt in een speciaal daarvoor ontwikkeld herkenbaar template periodiek een nieuwsbrief van ANBOS met belangrijke en relevante informatie voor de betreffende doelgroep. Daarnaast zet ANBOS Spotler in voor bijvoorbeeld een welkomstbericht bij nieuwe leden. De communicatie van ANBOS wordt goed ontvangen en gelezen door de verschillende groepen.

Toekomstvisie van ANBOS;

ANBOS wil haar e-mailcommunicatie in de toekomst verder optimaliseren en nog meer data-driven opereren. Door goed te analyseren wat leden wel en niet interessant vinden (welke mail ze openen en welke niet) kan nog beter worden ingespeeld op de informatiebehoefte van de verschillende ledengroepen. Daardoor kunnen leden nog beter worden bediend met de juiste informatie op het juiste moment.

 

U kunt dit bericht delen