“Een groot voordeel van Eudonet Stb is het persoonlijke contact. Ze werken met kleine units waar wij de mensen kennen. Hierdoor kan er altijd snel worden geschakeld.”

MEER KLANTVERHALEN

Systeem op maat

Ambius adviseert en ondersteunt bedrijven bij het optimaliseren van hun werkplekken. Ambius biedt bedrijven daarbij een totaalconcept: van de inrichting en verzorging van planten en bloemen tot geursystemen en kunst.

Intensieve samenwerking zorgt voor systeem-op-maat met veel voordelen
Peter Voskuilen en Rene Peters van Ambius zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling van het softwaresysteem-op-maat. Peter Voskuilen: “Samen met Eudonet Stb hebben we een uniek systeem ontwikkeld waarin alle kerntaken rond ons sales-proces geautomatiseerd zijn. Onze adviseurs voeren de interieurwensen bij de klant (op locatie) in en de gegevens worden door synchronisatie op dezelfde dag aan het hoofdkantoor doorgegeven. Daardoor kunnen we binnen twee dagen een offerte uitbrengen. Iets wat voorheen ongeveer 8 werkdagen duurde! En doordat we sneller kunnen offreren, brengen onze adviseurs meer offertes uit, halen we meer opdrachten binnen en is onze omzet gestegen. Daarnaast zorgt het Stb-systeem voor een kostenbesparing: we kunnen met minder mensen op de afdeling Verkoop Binnendienst de grotere hoeveelheid offertes en opdrachten verwerken. Een geweldig resultaat waar we erg tevreden over zijn.”

Nieuwe manier van werken
Rene Peters: “Door het Stb-systeem hebben we ook veel beter inzicht in ons bedrijfsproces. We hebben altijd en overal toegang tot de informatie over klanten en relaties en kunnen de status rond opdrachten optimaal volgen. De invoering van het Stb-systeem betekende voor veel collega’s wel een hele nieuwe manier van werken. Om ervoor te zorgen dat het systeem intern werd geaccepteerd, werden zoveel mogelijk mensen bij de ontwikkeling en implementatie betrokken. Op die manier konden relevante opmerkingen worden gebruikt om het systeem verder te optimaliseren. En zo krijg iedereen direct de smaak te pakken!” Peter Voskuilen vervolgt: “Het grote voordeel is dat we door het systeem allemaal op dezelfde manier werken. Daardoor kunnen we heel eenvoudig informatie uitwisselen en elkaars werk overnemen.”

Ambius zet het Stb-systeem internationaal in
Rene Peters: “We zijn meer dan positief over de intensieve samenwerking met Stb: de contactpersonen zijn meedenkend, betrokken en probleemoplossend. Vandaar dat we erg enthousiast zijn dat onze collega’s in België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland ook met het Stb-systeem werken. Peter Voskuilen: “We maken overal gebruik van hetzelfde Stb-systeem, maar ieder land kan zelf aanpassingen doorvoeren. Denk bijvoorbeeld aan de taal, de manier waarop adresgegevens van klanten en offertes uit het systeem komen.”

Toekomstbeeld
Rene Peters: “Op dit moment werken we voor de facturatie nog met een ander softwaresysteem. We streven er naar om in de toekomst in Nederland één totaalsysteem te ontwikkelen dat we (net als het huidige sales-systeem) uit kunnen rollen in de andere landen waar Ambiuss gevestigd is. Een klus die Peter en ik graag weer samen met Eudonet Stb oppakken en uitvoeren!”

 

U kunt dit bericht delen