Snel en effectief cursisten werven

Lees onze gratis Whitepaper
 • Branchespecifieke oplossingen
 • 30 jaar Kennis
 • Veilige Cloud Software

In 5 stappen de juiste cursisten werven

Met de juiste data en tools

In de praktijk combineer je  uiteenlopende rollen op strategisch, tactisch en uitvoerend niveau. Een hele uitdaging in onze complexe, dynamische en digitale wereld. Voor de continuïteit is cursistenwerving erg belangrijk. Daarvoor wil je scherp hebben wie jouw doelgroep is, waar je ze vindt en hoe je relevant met ze communiceert en ze echt raakt.

Stap voor stap bouw je een relatie op. Maar de ene stap leidt niet automatisch tot de volgende. Sommige fases worden overgeslagen. Soms kost het tot 12 contactmomenten voordat een onbekende ook echt beslist een opleiding of cursus te volgen. Traditionele kanalen (DM, Telemarketing) kosten soms tot wel tot €5 per contactmoment.

Het goede nieuws is: digitale communicatie kost minder (1 cent per contactmoment), kan op grote schaal en in elke stap van de klantreis worden gedaan en voelt persoonlijker. Met digitale kanalen bouw je aan betere relaties. Maar je hebt dan wél de juiste data en tools nodig.

 

 

De voordelen van Stb Cursus
 • Totaaloplossing
 • Speciaal voor professionele opleiders
 • Flexibiliteit binnen standaard
 • Makkelijk te koppelen
 • Elke 2 weken updates
 • Slim data delen/uitwisselen
 • Dynamisch segmenteren
 • Actieve gebruikersgroepen
 • Intuïtief in gebruik
Gecdertificeerd ISO 27001 2022

Hoe werf je effectief cursisten voor jouw opleiding of cursus?

Sociale netwerken, nieuwsbrieven of blogs zijn beproefde digitale kanalen voor het vinden en binden van cursisten. Maar vergeet de kracht van persoonlijk contact niet.
Met onze vijf tips ontwikkel je een effectieve omnichannel wervingsstrategie waarmee je de juiste cursist voor jouw opleiding vindt.

Download de whitepaper over deze 5 stappen en laat ons weten of wij je met ons systeem hierbij kunnen helpen.

Geïntegreerd systeem speciaal voor professionele opleiders

Stb Cursus helpt je hiermee vanuit een geintegreerd systeem. Dankzij deze tool koppel je mensen, processen en data met elkaar. Wet- en regelgeving, marketinginzichten, IT kennis, updates, zijn verwerkt in deze software. Hiermee heb je een instrument in handen waarmee je succesvolle opleidingen en cursisten organiseert vandaag én morgen.

De basis van Stb Cursus is een CRM-systeem met functies speciaal voor opleiders. Verschillende afdelingen worden hiermee ondersteund. Door zoveel mogelijk activiteiten in één softwaresysteem te verbinden krijg je overzicht en stel je jouw stakeholders centraal.

Bepaal zelf wat je nodig hebt

360 graden zicht op stakeholders

Naast de CRM-basis bepaal je zelf met modules welke functionaliteiten voor jouw organisatie nodig zijn. Zo stel je een pakket van passende modules samen. Hierdoor groeit de software mee met jouw behoeften en betaal je nooit voor software die je niet gebruikt.

Elk fase van de cursisten-reis vraagt een ander niveau van aandacht, het hele proces van de werving en -beheer is binnen Stb Cursus goed georganiseerd. Voorkeuren, rollen, communicatie, events, betalingen, automatische incasso’s alles wordt geregistreerd en eventueel gekoppeld aan een vervolgactie.

Met dashboards houd je inzicht wat er gebeurt en neem je beslissingen op basis van data.

Wat drijft ons?

Eudonet Stb volgt al 30 jaar de idealen en ambities van professionele opleidingsinstituten.  Met onze oplossingen helpen wij organisaties zoals IMK. RINO en SPO. Onze productontwikkeling wordt gestuurd door gebruikers, aangevuld met onze gedrevenheid voor vernieuwing en ons vak. Hierdoor begrijpen wij hoe je werkt en wat je daarbij nodig hebt.

Als onderdeel van de Eudonet groep, een internationale softwareorganisatie gericht op opleiders, helpen wij dagelijks met een team van 200 medewerkers, waarvan 40 in Nederland, ruim 1400 klanten hun doelstellingen te bereiken. Eudonet heeft vestigingen in Nederland, Frankrijk, het VK, Canada en België.